Капка ГеоргиеваКапка Георгиева

Помните ли героя на Стайнбек – Лени от книгата му „За мишките и хората“? Лени е едър, недодялан, добродушен, леко дебилен и много обича да милва мишки, защото са меки. Но понеже няма мярка, ги убива. Подаряват му кученце – и него скапва от ласки. После решава да погали една жена по косата и без да ще й счупва врата. За да не го линчуват мъжът й и хората от селото, се налага да го убие единственият му приятел. Застрелва го в гръб, докато му разказва как ще си направят заешка ферма, за да може Лени да гали зайци на воля.

И ние си имаме Лени, изпълнен с нежни чувства към мишките и хората. Десетки са снимките, на които Бойко гали деца, стиснал ги нежно за вратлетата. Дечица – с ужас в очичките, сгърчени от страх, същински мишчици. Бойко си има и много кучета. Но защо ли кучетата, които подари на Путин и на Доган са оперени, дори усмихнати, а бойковите са изплезени, с опънати очи? Сигурно, защото се спуква да ги милва. Има си и котараци в Банкя, и котки по министерствата. И всички те гледат като ургясали (премилвани). Явно яко ги гали. Обича много да гали и каки. И да ги опрасква. Подобно на Лени, Бойко си няма и хабер, че днес народът иска да го линчува.

Пита се – кой е най-добрият му приятел, който ще му спести мъките, докато му разказва каква чудна заешка ферма ще му направи в следващия парламент?