Борислав Стоянов

Автор: Величка Христева

Отново нашия политически елит е обладан от параноя на тема „референдума на Слави“.

Какво ли толкова притеснява „началниците”? Защо и магистратите, и съветниците на президента се втурнаха да носят от девет кладенеца вода, как референдумът не може да се случи или ако се случи – ще е противоконституционен. Как някои от въпросите са в компетенциите на Велико Народно събрание и т.н. И какво ли още ще измислят, за да може ние обикновените избиратели да бъдем разколебани.

Да ама не!

Ясно е казано в закона, че ако има 400 000 гласа – референдум се провежда. И другото ясно е, че тези, избраните от народа, трябва да чуят неговото мнение!!! Аз например изобщо не съм фенка на Слави, но аз искам този референдум да се състои. Аз искам да се състои и референдума на Марешки и всякакви други референдуми, където ние обикновените граждани да си кажем мнението. Каквото и да е то. В случая аз ще гласувам отрицателно на три от въпросите, но искам да гласувам. Искам да разбера мнението и на всички граждани. А защо началниците не искат? – не знам!

И ако мнозинството от избирателите одобрят някои от въпросите, а някои от тях са от компетентността на Велико Народно събрание – то тогава ще трябва да се свика такова. Просто и ясно!