Национал-демократична партия

Национал-демократичната партия изразява пълна морална подкрепа за протестите на мотористите по случая с Фарук Бекташ, обвинен за смъртта на семейство Бойкови, което турският гражданин прегази и уби на място. Националният комитет на НДП е дълбоко възмутен от действията на българския съд, който, налагайки очевидно неадекватна мярка за неотклонение „домашен арест“, допусна подсъдимият Бекташ да избяга и да се укрие от правосъдието.

НДП настоява за незабавната оставка на съдията, постановила мярката „домашен арест“, като отбелязваме, че по неизвестни на нас причини българските медии крият нейното име! НДП настоява и за оставката на директора на СДВР старши комисар Младен Маринов, като пряко отговорен ръководител за изпълнението на наложената от съда мярка за неотклонение.

Национал-демократичната партия ще изпрати искане до министъра на правосъдието Екатерина Захариева да поиска дисциплинарното уволнение на съдията по делото за тежко нарушение на служебните си задължения и действия които накърняват престижа на съдебната власт. Искане за отстраняването на старши комисар Младен Маринов ще бъде изпратено и до министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

От НДП призоваваме всички желаещи да подкрепят нашите искания, да заявят това като изпратят писмо на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. като напишат трите си имена за добавяне към списъка с подкрепящите. Във връзка с това, че медиите укриват самоличността на провинилата се съдия, молим, ако някой знае нейното име, да ни информира!