Националният комитет на НДП е колективен орган на управление, който ръководи дейността и политиката на партията между сесиите на върховния партиен орган – Националното събрание. НК се състои от председателя на партията и членове, чийто брой се определя от Националното събрание. Те се избират с абсолютно мнозинство от Националното събрание с мандат до 4 години. Националният комитет сам определя структурата си и може да възлага специфични отговорности на своите членове. Половината от състава на Първия Национален комитет са жени, което прави Национал-демократичната партия първа в България по включването на жени в политиката. Първият Национален комитет на НДП е избран от Учредителното събрание на партията, проведено в зала „България”, София, на 02.06.2012 г. – деня на Ботев и падналите за свободата на България. Първият НК е в състав:

1. Димитър Стоянов – председател
Димитър СтояновДимитър Стоянов е роден на 17 май 1983 г. в гр. София. Внук е на именития сатирик и дисидент Радой Ралин. Пра-правнук на Таньо Стоянов – български революционер, загинал като войвода на чета в заключителната фаза на Априлското въстание през юни 1876 г. Получава основно образование в Итлаианския лицей в София, след което се премества в 105 СОУ със специалност италиански език. През 2000 г. по идея на Стоянов и с подкрепата на Радой Ралин, училището е кръстено на големия поет Атанас Далчев. Завършва гимназия с отличен успех и е приет в Софийския университет „Св. Климент Охридски”, специалност право. През 2011 г., след като възобновява висшето си образование, което е прекъснал поради политическата си ангажираност, завършва като магистър по право с пълно отличие от държавните изпити.

Още като дете, под влиянието на дисидентската дейност на Радой Ралин Стоянов проявява интерс към политиката. На 11 години пише първата си статия – политически шарж, която е публикувана във в. „Литературен вестник”. В гимназията пише политически коментари, отпечатвани във в. „Монитор”.
На местните избори през 2003 г. е кандидат за общински съветник в столицата от партия БЗНС-НС, чийто кандидат за кмет на София е бъдещият председател на ПП АТАКА Волен Сидеров. На 17 април 2005 г. става учредител и е избран за заместник-председател на патриотичната партия АТАКА. Преизбран е на същата длъжност на ІV-я Национален сбор на партията през декември 2008 г. Явява се на изборите за Народно събрание през 2005 г. като кандидат на АТАКА от Русе и София. Избран е и от двата района и отстъпва мястото в Русе, като влиза в Народното събрание от 24-и избирателен район София. Избран е от 40-то Народно събрание за български наблюдател в Европейския парламент през август 2005 г., а на 1 януари 2007 г. става временен евродепутат. На проведените през 2007 г. европейски избори е водач на листата на АТАКА и е избран с най-много преференциални гласове от всички кандидати. През 2009 г. е преизбран в Европейския парламент.
В края на 2011 г., след провала на АТАКА на президентските и местните избори, изразява открито несъгласие с водената от партията непоследователна политика, заради което е изключен. На 2 юни 2012 г. - Деня на Христо Ботев и загиналите за свободата на България, поставя основите на Национал-демократичната партия и е избран от Учредителното събрание за неин председател.
В периода от 25 юни 2005 г. до 20 май 2007 г. е заместник-председател на парламентарната Комисия по европейска интеграция и е член на Комисията по медии. Като наблюдател в ЕП участва в Комисията по регионално развитие, а след 1 януари 2007 г. – и в Комисията по земеделие и развитие на селските райони. След изборите през 2009 г. запазва мястото си в тези две комисии като заместник-член, и заема титулярно място в Комисията по правни въпроси. Димитър Стоянов също така членува в Съвместните парламентарни комитети за връзка с Бившата югославска република Македония и Украйна.
В гимназията Димитър Стоянов спортува баскетбол и таекундо. В университета започва да тренира фектовка – сабя и шпага. През 2005 г. е избран, а през 2008 г. преизбран като член на Управителния съвет на Българската федерация по фехтовка (БФФ). През 2007 г., 2008 г. и 2009 г. взима участие като делегат на БФФ в заседанията на Конгреса на Международната федерация по фехтовка. От 2007 г. всяка година организира турнира по фехтовка за Купата на България с цел полуляризиране на политиките на Европейския съюз в областта на спорта.
Димитър Стоянов е православен християнин. Женен, има една дъщеря.
2. Капка Георгиева – заместник-председател
Капка ГеоргиеваКапка е родена в гр. Нови пазар, област Шумен. От малка живее и учи в гр. София. В периода 1974-1977 семейството й пребивава в Братислава, бивша Чехословакия, където бащата на Капка е директор на Българското училище. Завършва специалност психология и педагогика в Софийския университет „Св. Климент Охридски” и няколко години работи като учител. Взема активно гражданско участие в събитията около и след 10 ноември 1989 г. От 1990 г. Капка се посвещава на журналистическата професия, като работи във водещи печатни медии – вестниците „Демокрация”, „24 часа”, „Труд”, „Монитор”. През 2002 г. излиза първата й книга „Ванга от рода на прокълнатите”, която незабавно става бест-селър. Тя е последвана от биографичната история на Вера Кочовска, озаглавена „Вера – мисия Феномен”, която веднага след излизането си оглавява класацията по продажби, измествайки от първото място за цели 10 поредни седмици „Шифърът на Леондардо” от Дан Браун. През 2007 г. е отпечатана и третата книга на Капка „Убийството на Орфей”. През 2011 г. е избрана за общински съветник в гр. София.
3. Борислав Стоянов – заместник-председател
Борислав СтояновБорислав е роден 12.05.1965 г. в гр. София. Завършва английска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Работи 17 години във вестник „Нощен Труд”, като в различни периоди е отговорен редактор и завеждащ-отдел „Спорт”. От 2005 г. до 2009 г. е председател на Контролния съвет на Българската федерация по таекуондо – WTF. През 2007 г. е избран за общински съветник в гр. София, а през 2009 г. става народен представител в 41-то Народно събрание от изборен район Велико Търново. Борислав е женен с една дъщеря.
4. Петър Хлебаров – заместник-председател
Петър ХлебаровПетър е роден в гр. Пловдив на 12.04.1982 г., но живее в гр. Казанлък. Баща му Иван Хлебаров е първият демократично избран председател на Общинския съвет в гр. Казанлък. На 14 г. заминава да живее в гр. Габрово, където учи в престижната Национална Априловска гимназия. Впоследсвие се премества в София, следва и завършва право в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. От 2009 г. до 2013 г. е народен представител в 41-то Народно събрание от изборен район Стара Загора.
5. Величка Христева – член
Величка ХристеваВеличка е родена и живее в гр. Пловдив. Завършва средно специално образование в ТПТ “Васил Левски“, гр. Пловдив. Величка е професионален треньор по фехтовка и активен състезател – профил рапира. От 2002 г. е председател на Българската федерация по фехтовка. През 2004 г. е избрана за член на Комисията по въпросите на жените към Международната федерация по фехтовка (ФИЕ), а от 2008 г. е една от 3-те жени в централния ръководен орган на ФИЕ – Изпълнителния комитет. Занимава се със собствен бизнес.